45ste editie 27 januari - 7 februari 2016

Veelgestelde Vragen Algemeen


Wanneer vindt het volgende festival plaats?
De 45ste editie van International Film Festival Rotterdam vindt plaats van woensdag 27 januari tot en met zondag 7 februari 2016 in Rotterdam.

Wanneer is het programma van de volgende festivaleditie bekend?
Het programma wordt in januari 2016 onthuld op deze website en in de IFFR programmabijlage bij de Volkskrant. Voor ander festivalnieuws, bekijk het nieuwsoverzicht, en houd Facebook en Twitter in de gaten.

Wanneer begint de online ticketverkoop?
De reguliere kaartverkoop voor IFFR 2016 zal naar verwachting starten op vrijdag 22 januari om 20:00 uur. Tiger Friends, Tiger Friends Unlimited en Unlimited Pashouders kunnen een dag eerder, op donderdag 21 januari, hun slag slaan: vanaf 24 uur voor de start van de reguliere ticketverkoop kunnen zij hun tickets aanschaffen. Natuurlijk zijn tijdens het festival ook de kassa's in de Doelen en op verschillende festivallocaties geopend. Meer info bij de Veelgestelde Vragen over Kaartverkoop.

Waar vind ik informatie over ticketverkoop en ticketprijzen?
Alle informatie over ticketverkoop, maar bijvoorbeeld ook een wegwijzer naar de festivallocaties vindt u bij Service en Info.

Wat zijn
Tiger Friends?
Tiger Friends zijn de vrienden van IFFR. Zij krijgen als eerste toegang tot de online voorverkoop, korting op hun tickets en maken gebruik van vele voordelen en extra's voor, tijdens en na het festival. Door Tiger Friend te worden gaat u een duurzame vriendschap aan met het festival. Het lidmaatschap kost €50. Voor meer informatie of om een Tiger Friends-lidmaatschap aan te schaffen, ga naar IFFR.com/tigerfriends.

Wat zijn Tiger Friends Unlimited?
De Tiger Friends Unlimited-pas is speciaal voor filmveelvraten en ultieme IFFR-fans die het festival een warm hart toedragen en zoveel mogelijk films willen zien. Als Tiger Friend Unlimited kunt u tijdens het festival ongelimiteerd films bezoeken en geniet u van extra privileges zoals toegang tot de officiële opening van het festival. Daarnaast maakt u gebruik van alle voordelen die het Tiger Friends-lidmaatschap te bieden heeft. Voor meer informatie of om Tiger Friend Unlimited te worden, ga naar IFFR.com/TFunlimited.

Wat is de Unlimited Pas?
Met de Unlimited Pas kunt u onbeperkt tickets 'kopen' voor alle reguliere filmvertoningen, de slotfilm én het grote feest na afloop, al vanaf één dag voor de start van de officiële ticketverkoop. Per vertoning kunt u één ticket aanschaffen voor €0, elk tweede ticket kunt u aanschaffen tegen het normale, CJP- of studententarief. Voor meer informatie over de Unlimited Pas gaat u naar IFFR.com/unlimitedpas.

Wat is Tiger Discount?
Tiger Discount is een persoonsgebonden kortingspas waarmee u korting ontvangt op tickets voor reguliere filmvertoningen. Vanaf de start van de reguliere online ticketverkoop kunt u per vertoning één ticket aanschaffen tegen het kortingstarief en eventueel extra tickets tegen het normale, CJP- of studententarief. Meer informatie over Tiger Discount vindt u op IFFR.com/tigerdiscount.

Waar vindt het festival plaats?
Het festival vindt plaats op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam, en in LantarenVenster op de Kop van Zuid. De centrale kassa bevindt zich in festivalhart de Doelen. Een compleet overzicht van alle locaties en routes vindt u bij Service en Info.

Hoe blijf ik op de hoogte van festivalnieuws?
Met IFFR's digitale nieuwsbrief, de Tiger Alert, blijft u het hele jaar op de hoogte van al het nieuws rond het festival. Abonneer u hier. Ook kunt u ons volgen op Twitter en Facebook. Journalist? Stuur een e-mail naar press@IFFR.com om voortaan persberichten te ontvangen.

Waar en wanneer kan ik de IFFR-app downloaden?
De 'IFFR 2016'-app voor smartphone of tablet zal naar verwachting vanaf woensdag 20 januari 2016 te downloaden zijn in de iTunes Store voor iOS of via Google Play voor Android. Deze gratis app is een handzame online gids tijdens het festival, en bevat het complete festivalprogramma, uw favoriete films, uw festivalkalender om te delen met vrienden, het laatste festivalnieuws, een handig kaartje met alle locaties en meer. NIEUW: sinds 2015 zijn ook uw aangeschafte tickets in de app te vinden. Na inloggen met uw MyIFFR-account vindt u in het menu 'MyTickets' de barcodes van uw tickets, die zo dus ook vanaf uw smartphone gescand kunnen worden. Let wel: bij oudere telefoons of bij een lage schermhelderheid kunnen problemen ontstaan bij het scannen. Zet daarom de helderheid van uw beeldscherm op maximaal.

Waar vind ik het YouTube-kanaal van het festival?
Op youtube.com/iffrotterdam vindt u alle filmtrailers, evenals bijzondere shorts, speelfilms, sfeerverslagen en registraties van interviews.

Ik wil IFFR graag steunen, kan dat?
Naast de publieksinkomsten tijdens het festival, is IFFR afhankelijk van extra financiering en daarom werkt het festival samen met verschillende partners, fondsen en individuen die samen het festival tot stand laten komen. Ook u kunt het festival steunen, als organisatie of als individu. Zo is er de mogelijkheid om partner te worden of lid te worden van de Tiger Business Lounge, mecenas te worden via het Tiger Film Mecenaat of u aan te sluiten bij de vriendenclub van IFFR, Tiger Friends en Tiger Friends Unlimited.

Wat is het Tiger Film Mecenaat?
Het Tiger Film Mecenaat is een fonds waar u aan kunt schenken. Het festival doet hiermee een beroep op u als geïnteresseerde cultuurminnaar, om als beschermheer van de onafhankelijke film aan te treden. Uw gift krijgt u voor een aanzienlijk deel terug van de fiscus, tot wel 52 procent. Het initiatief is dus interessant voor particulieren, maar uiteraard ook voor bedrijven en organisaties. Voor het Tiger Film Mecenaat bundelde het festival de krachten met het Prins Bernhard Cultuurfonds. Lees meer bij Tiger Film Mecenaat.

Ik ben filmmaker. Hoe stuur ik mijn film in?
Informatie voor filmprofessionals is te vinden op het websitegedeelte voor Professionals. Wilt u een film insturen? Lees meer bij Film Entry.

Let op: informatie op deze pagina is onder voorbehoud en kan te allen tijde gewijzigd worden.
Facebook Twitter YouTube Pinterest Instagram Google Plus Spotify