45ste editie 27 januari - 7 februari 2016

Veelgestelde Vragen: Steun IFFR


Waarom heeft het festival geld nodig?

De inkomsten van overheden en fondsen lopen terug. Ook merken we dat het bedrijfsleven terughoudend is in tijden van crisis en lopen de inkomsten uit fondsen terug of ze worden afgeschaft. De verwachting is dat deze ontwikkeling zich de komende jaren voortzet. We willen ook minder afhankelijk zijn van overheidssteun en zetten daarom alles op alles om inkomsten uit andere bronnen te halen. Hierbij hebben we de steun van onze trouwe bezoekers hard nodig.

Op welke manier kan ik steunen?
Iedereen kan donateur worden. U kunt ons steunen op de volgende manieren:
  • U kunt een eenmalige of structurele gift doen
  • U kunt bij de aankoop van (een) filmticket(s) een eenmalige donatie doen; deze optie wordt u aangeboden in het bestelproces.
  • Via het Tiger Film Mecenaat steunt u het festival voor een langere periode met belastingvoordeel
  • Met een eenmalige gift door een bedrag naar keuze over te maken op NL33INGB0000004373 t.n.v. Stichting International Film Festival Rotterdam
Waar gaat mijn gift naartoe?
Uw gift waarborgt de kwaliteit en veelzijdigheid van het festival. Enerzijds betekent dit dat we met uw gift de speciale (film)programma's kunnen maken. Daarnaast geven we met talkshows, discussies en tentoonstellingen nog meer diepgang aan het festival. Anderzijds steunt u filmmakers in ontwikkelingslanden via IFFR's Hubert Bals Fonds en wordt uw gift bijvoorbeeld besteed aan het inhuren van een vertaler voor het script, het afwerken van de film met onder andere ondertiteling, kleur en geluid en simpelweg de aanschaf van de nodige filmapparatuur. Tenslotte kunnen we met uw steun reiskosten betalen zodat er meer filmmakers naar Rotterdam kunnen komen.

Wat voor invloed heeft mijn gift op het festivalprogramma?
Een tekort aan financiën betekent in de eerste plaats dat we minder speciale filmprogramma's kunnen maken, zoals de Signals. Daarnaast betekent het dat we minder films kunnen programmeren, en minder filmmakers naar Rotterdam kunnen komen. Minder films en filmmakers betekent minder aantrekkingskracht voor (andere) filmmakers en producenten. Zij hebben het festival nodig als plek om zaken te doen.

Kan ik geld geven aan specifieke projecten?
Alle giften komen ten goede aan films, filmmakers en filmprogramma's. Ook is het mogelijk om een project te adopteren. Bijvoorbeeld voor filmmakers in ontwikkelingslanden te steunen via het Hubert Bals Fonds. Voor het steunen van deze filmmakers zijn wij hard op zoek naar donateurs die een project willen adopteren!

Hoe krijgt het festival inkomsten?
Naast de inkomsten van de filmkaartjes, ontvangt IFFR steun van de (Rijks)overheid, en is het festival steeds meer afhankelijk van de steun van sponsoren en donateurs. Met de teruglopende sponsorinkomsten en particuliere fondsen, gaan we ons de komende jaren meer richten op donateurs. Het afgelopen jaar zijn we hiermee begonnen, de goede resultaten zijn bemoedigend.

Kan ik ook via mijn bedrijf het festival steunen?
Bedrijven kunnen lid worden van onze zakenclub, de Tiger Business Lounge, en zo profiteren van de mogelijkheden om in een informele sfeer tijdens het festival relaties uit te nodigen of zaken te doen. Daarnaast is het mogelijk om partner of mecenas te worden, of een eenmalige donatie te doen.

Waarom ben ik gebeld om donateur te worden?
IFFR is in 2012 begonnen met het bellen van een kleine groep trouwe festivalbezoekers, met de vraag om donateur te worden. Een spannend experiment, maar de resultaten waren zo goed dat we de actie doorgezet hebben. Inmiddels heeft het festival ruim 1500 donateurs die ons geheel belangeloos steunen. Met steun van onze trouwe bezoekers, blijven we een kwalitatief hoogstaand festival garanderen.

Waarom donateur worden? Ik ben al Tiger Friend.
Er zijn verschillende manieren om het festival te steunen. Met een donateurschap steunt u het festival in het algemeen. U kunt structureel donateur worden of een eenmalige gift doen. Onder de bovenstaande vraag 'Waar gaat mijn gift naartoe?' kunt u lezen hoe we uw gift besteden.

Hoe zeg ik mijn donateurschap op?
Stuur een e-mail naar sponsoring@IFFR.com met vermelding van uw NAW-gegevens, het e-mailadres dat gelinkt is aan uw MyIFFR-account en een specificatie van uw donatie.
Facebook Twitter YouTube Pinterest Instagram Google Plus Spotify